Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Joshedhs

my cpu is overheating

Recommended Posts

2 hours ago, Joshedhs said:

My cpu is also getting way too hot (100 degrees) and it sounds like my pump isn’t on either. Any tips?

Turn the pump on?

Link to post
Share on other sites

Be sure to plug the pump cable into the AIO_PUMP header and see how it goes after that.


S E O Z

Custom Build Log  Arctic Freezer 33 eSports One Review  i5-8600K 5.3GHz CPU-Z Validation  Audio-Technica ATH-M50x Perspective

 

 

Main PC:

CPU: i5-8600K 4.7GHz Cooler: Arctic 33 eSports One Motherboard: Asus Prime Z370-P RAM: 16GB Corsair LPX DDR4-3000 GPU: Asus GTX 1060 3GB Storage: 500GB Crucial P1 + 250GB Samsung 850 EVO SSD PSU: Corsair CX450M Case: NZXT S340

Keyboard: EagleTec KG011 Mouse: Logitech G305 Monitor: LG 29WK600 Sound: Audio-Technica ATH-M50x

 

Brother:

CPU: Ryzen 2200G 3.5GHz Cooler: AMD Wraith Stealth Motherboard: ASRock B450M Pro4 RAM: 8GB Patriot Viper 4 DDR4-3000 GPU: Gigabyte GTX 1050 Ti 4GB Storage: Integral V2 250GB SSD PSU: BQ PP 10 400W Case: DeepCool Frame

Keyboard: Redragon K552 Mouse: Corsair Sabre RGB Monitor: AOC E2270SWHN + Acer KG221Q Sound: Earbuds

 

Asus ZenBook UX410-UA:

CPU: i3-8130U 2.2GHz RAM: 12GB DDR4-2400 GPU: Intel UHD 620 Storage: 256GB SK Hynix M.2 SATA SSD Screen: 14" 1920x1080p IPS

Link to post
Share on other sites

Any details? Cooler? Board? Cpu? Pic of setup? What all have you done? What are you using to monitor temps? Is that Celsius?


Main RIg Corsair Air 540, I7 8700k, ASUS ROG Strix Z370-H, G.Skill TridentZ 16GB, EVGA 1080 SC, EVGA 850 GQ, Acer KG251Q 1920x1080@240hz 

 

Spare RIg Corsair Air 540, I7 4770K, Asus Maximus VI Extreme, G.Skill Ares 32Gb, EVGA 1080 SC, Corsair CX850M, Acer xG270HU 2560x1440@144hz

 

 

Link to post
Share on other sites

If you're using an AIO keep in mind that the 4 pin fan plug that everyone is saying plug into your AIO Pump header is one wire for pump speed.

This does not provide the power, you will sometimes have a SATA or Molex cable off that AIO plug that is for the pump power.

 

I've seen this so many times people saying my pump is DOA and its just they never plugged both cables in. :)


CPU | Intel i7-8086K Overclocked 5.4Ghz @ 1.44v | GPU | EVGA 1080 FTW2 Overclocked 2190Mhz | PSU | Corsair RM850i | RAM | 4x8GB Corsair Vengeance 3200MHz |MOTHERBOARD | Asus ROG Maximus X Formula | STORAGE | 2x Samsung EvO 256GB NVME  | COOLING | Hard Line Custom Loop D5 Pump Monsta 480mm Radiator  | MONITOR | Acer Predator X34 | OS | Windows 10

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×