Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
xDanielxOossiex

Can't play Forza Horizon 4!!

Fixed it by changing some (don't know the translation) setting in Nvidia control panel

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I recently upgraded my 2 Benq RL2455HM (60hz 1080p) monitors to 2 AOC G2590FX (144hz 1080p) monitors.

I never had an issue playing Forza Horizon 4 on my 60hz monitors, but when I got the new 144hz monitors, FH4 started glitching like crazy to the point where it's unplayable.

Here's the video (recorded this myself, so this is the exact issue I have) :

 

How do I fix this annoying issue???

 

I have already tried:

- Different in-game settings

- Change monitor to 60hz in Windows settings


Main gaming pc: Phanteks Eclipse P400S (RGB) - EVGA Nvidia GeForce GTX 1070 8GB FTW - i7 4790K - Cooler Master Hyper 212 EVO - Gigabyte Z97P-D3 - ADATA XPG v2 8GB RAM + 16GB HyperX Fury 1600Mhz  - Kingston HyperX 240GB SSD - be quiet! Pure Power 9 600Watt - Seagate 1TB HDD - Seagate 2TB HDD

 

Gaming laptop: ASUS GL552VW: i7 6700HQ - GTX960M 2GB - 8GB DDR4 2166Mhz RAM - 1TB 7200RPM HDD

Link to post
Share on other sites

Thats some horrible horrible screen tearing... Try enabling V-sync in the game and test. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VI Hero | EVGA RTX 2080ti Black | Flare X 16-16-16-32 3600mhz 16gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

Samsung 850 evo 250gb | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 2x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

Ryzen 7 1800x | Asrock B450M Pro 4 | 16gb G.Skill Flare X 3200mhz | EVGA B3 450w | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv | Elgato HD60 Pro | Elgato 4k60 Pro mk.2

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, Skiiwee29 said:

Thats some horrible horrible screen tearing... Try enabling V-sync in the game and test. 

Already tried that.


Main gaming pc: Phanteks Eclipse P400S (RGB) - EVGA Nvidia GeForce GTX 1070 8GB FTW - i7 4790K - Cooler Master Hyper 212 EVO - Gigabyte Z97P-D3 - ADATA XPG v2 8GB RAM + 16GB HyperX Fury 1600Mhz  - Kingston HyperX 240GB SSD - be quiet! Pure Power 9 600Watt - Seagate 1TB HDD - Seagate 2TB HDD

 

Gaming laptop: ASUS GL552VW: i7 6700HQ - GTX960M 2GB - 8GB DDR4 2166Mhz RAM - 1TB 7200RPM HDD

Link to post
Share on other sites
Just now, xDanielxOossiex said:

Already tried that.

Does Forza has an FPS limiter in the game? If so, set that to 60. If not, go download Rivatuner and set a custom limit in there to 60 fps and test. 


PSU Tier List Thread

 

"White Ice"

Ryzen 7 3700x | Asus Crosshair VI Hero | EVGA RTX 2080ti Black | Flare X 16-16-16-32 3600mhz 16gb | Full Custom Water Cooling Loop | 1tb Samsung 970 Evo

Samsung 850 evo 250gb | 2x 3tb Seagate Drive | Fractal Design Meshify S2 |  EVGA G2 750w PSU | 2x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

Ryzen 7 1800x | Asrock B450M Pro 4 | 16gb G.Skill Flare X 3200mhz | EVGA B3 450w | EVGA GTX 1060 3gb | 250gb 860 Evo m.2 | Phanteks Enthoo Evolv | Elgato HD60 Pro | Elgato 4k60 Pro mk.2

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Skiiwee29 said:

Does Forza has an FPS limiter in the game? If so, set that to 60. If not, go download Rivatuner and set a custom limit in there to 60 fps and test. 

Yup, when I'm in the game it's limited to 60fps


Main gaming pc: Phanteks Eclipse P400S (RGB) - EVGA Nvidia GeForce GTX 1070 8GB FTW - i7 4790K - Cooler Master Hyper 212 EVO - Gigabyte Z97P-D3 - ADATA XPG v2 8GB RAM + 16GB HyperX Fury 1600Mhz  - Kingston HyperX 240GB SSD - be quiet! Pure Power 9 600Watt - Seagate 1TB HDD - Seagate 2TB HDD

 

Gaming laptop: ASUS GL552VW: i7 6700HQ - GTX960M 2GB - 8GB DDR4 2166Mhz RAM - 1TB 7200RPM HDD

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP · Best Answer

Fixed it by changing some (don't know the translation) setting in Nvidia control panel


Main gaming pc: Phanteks Eclipse P400S (RGB) - EVGA Nvidia GeForce GTX 1070 8GB FTW - i7 4790K - Cooler Master Hyper 212 EVO - Gigabyte Z97P-D3 - ADATA XPG v2 8GB RAM + 16GB HyperX Fury 1600Mhz  - Kingston HyperX 240GB SSD - be quiet! Pure Power 9 600Watt - Seagate 1TB HDD - Seagate 2TB HDD

 

Gaming laptop: ASUS GL552VW: i7 6700HQ - GTX960M 2GB - 8GB DDR4 2166Mhz RAM - 1TB 7200RPM HDD

Link to post
Share on other sites
On ‎2‎/‎4‎/‎2019 at 7:21 PM, xDanielxOossiex said:

Fixed it by changing some (don't know the translation) setting in Nvidia control panel

Could you share what settiings you changed? Maybe with screenshots.. I as I have the same issue :) Would highly appreciate

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×