Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Jetsada

Having big gaming issue with COD4 and Total Warhammer games

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

This is one of the example I have when I run this game: 

 (when I close the game and start up it always go like this, and the game freezes only task manager responds, but not always fast enough)

 

I feel like I have to RMA my GPU...how do I do this? I bought all pc parts togheter in one go, from a Dutch website, Azerty.nl

Any help would be amazing. 

 

And the game is to look like this: Example B: 

 

A:

uiy.thumb.png.95e9fa1c0b7ffb949580b9d586dacbdb.png

 

B:Total-11.jpg

 

I can't just play one of my favorite games anymore...

 

My spec is: 

 

i7 9700k 3.6 GHz 8 cores, 8 threads 
NZXT kraken x62 cpu cooler
G.Skill Trident Z RGB DDR4 16GB (2x8gb) dual channel mode
M.2 SSD samsung 970 evo (m.2 2280)
WD black HDD 2TB (WD2003FZEX)
Asus ROG STRIX RTX 2070-O8G-Gaming GDDR6
Nzxt H500
Corsair RMx white series RM750x power supply
Asus ROG Maximus XI Hero (z390)

Link to post
Share on other sites

To RMA a GPU, you contact Asus, not the place you bought it.

 

Start here...

 

https://cms-am.asus.com/ecp/EnterSn.html?_ga=2.224493651.878479400.1548358030-1353493581.1539268683


Emma : i7 8700K @5.0Ghz - Gigabyte AORUS Z370 Gaming 5 - Thermaltake Water 3.0 Ultimate - G. Skill Ripjaws V 32GB 3200Mhz - Gigabyte AORUS 1080Ti - 750 EVO 512GB + 2x 860 EVO 1TB M.2 (RAID 0) - EVGA Supernova 650 P2 - Fractal Design Define R6 - AOC AGON 35" 3440x1440 100Hz - Mackie CR5BT - Logitech G910, G502, G933 - Cooler Master Universal Graphics Card Holder

 

Plex : Ryzen 5 1600 (stock) - Gigabyte B450M-DS3H - G. Skill Ripjaws V 8GB 2400Mhz - GeForce 8800GTS 640MB - 840 EVO 256GB + Toshiba P300 3TB - TP-Link AC1900 PCIe Wifi - Cooler Master MasterWatt Lite 500 - Antec Nine Hundred - Dell 19" 4:3

 

Lenovo 720S Touch 15.6" - i7 7700HQ, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, 1050Ti, 4K touchscreen

 

MSI GF62 - i7 7700HQ, 16GB 2400 MHz RAM, 256GB NVMe SSD + 1TB 7200rpm HDD, 1050Ti

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, jstudrawa said:

To RMA a GPU, you contact Asus, not the place you bought it.

 

Start here...

 

https://cms-am.asus.com/ecp/EnterSn.html?_ga=2.224493651.878479400.1548358030-1353493581.1539268683

Okay thank you! But I'm no pc professional, do you think I have to RMA my gpu? I bought it on December the 26th 2018. And I have this graphical issue starting from yesterday...

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Jetsada said:

Okay thank you! But I'm no pc professional, do you think I have to RMA my gpu? I bought it on December the 26th 2018. And I have this graphical issue starting from yesterday...

There could be a few things causing it. Drivers, Windows updates, game patch, etc.  Not to mention physical issues.

 

I would:

 

Reinstall GPU drivers

Check to see if a patch for the game came out

See if Windows updated

Reseat the GPU

Reseat RAM sticks

 

Maybe reinstall Windows and then game, if the above doesn't fix it.

 

What PSU do you have?    Could be a power issue, who knows.

 

Does it do it on any other game or program?  Can you put your GPU in another PC (even a friends) to test?

 

So many things to check or test, but sometimes it is just easier to have the manufacturer deal with it.


Emma : i7 8700K @5.0Ghz - Gigabyte AORUS Z370 Gaming 5 - Thermaltake Water 3.0 Ultimate - G. Skill Ripjaws V 32GB 3200Mhz - Gigabyte AORUS 1080Ti - 750 EVO 512GB + 2x 860 EVO 1TB M.2 (RAID 0) - EVGA Supernova 650 P2 - Fractal Design Define R6 - AOC AGON 35" 3440x1440 100Hz - Mackie CR5BT - Logitech G910, G502, G933 - Cooler Master Universal Graphics Card Holder

 

Plex : Ryzen 5 1600 (stock) - Gigabyte B450M-DS3H - G. Skill Ripjaws V 8GB 2400Mhz - GeForce 8800GTS 640MB - 840 EVO 256GB + Toshiba P300 3TB - TP-Link AC1900 PCIe Wifi - Cooler Master MasterWatt Lite 500 - Antec Nine Hundred - Dell 19" 4:3

 

Lenovo 720S Touch 15.6" - i7 7700HQ, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, 1050Ti, 4K touchscreen

 

MSI GF62 - i7 7700HQ, 16GB 2400 MHz RAM, 256GB NVMe SSD + 1TB 7200rpm HDD, 1050Ti

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
26 minutes ago, jstudrawa said:

There could be a few things causing it. Drivers, Windows updates, game patch, etc.  Not to mention physical issues.

 

I would:

 

Reinstall GPU drivers

Check to see if a patch for the game came out

See if Windows updated

Reseat the GPU

Reseat RAM sticks

 

Maybe reinstall Windows and then game, if the above doesn't fix it.

 

What PSU do you have?    Could be a power issue, who knows.

 

Does it do it on any other game or program?  Can you put your GPU in another PC (even a friends) to test?

 

So many things to check or test, but sometimes it is just easier to have the manufacturer deal with it.

Things you mention are good options, and let me respond to that accordingly,

 

- No I haven't reinstalled the GPU drivers (how do I delete the gpu drivers? And then just install them from nvidia geforce experience?)

 

- There is no new patch coming out at the moment for Total warhammer 1 and 2 and COD4 (issues on 3 of those games)

I have not tried game like, heroes of the storm, dota yet. But the point is..it should be fine on all games, why those 3?

 

- I have installed the newest windows update and drivers for my GPU.

 

- Reseated the GPU a couple of times and reseated the RAM sticks, and also changing to different slots, nofthing helped. And put the RAM back into the recommended config.

 

- I think I have reinstalled windows (when I set back to factory reset as last resort, and did not helped)

 

- The screen doesn't looks like what's in the picture when I play Call of Duty 4, it just completely freeze everytime I start up after 1 min it happends.

It also freezes and have bugged out graphics like in the picture on Total warhammer 1 and Total warhammer 2 (thats 2 games) and they both freezes.

 

- My psu is an: Corsair RMx white series RM750x (750W) 80 plus gold 100-240V

 

 

I honestly, getting really tired and don't know what else to, because I'm pretty sure it's an hardware problem, and the GPU is the faulty one...

since I have isolated the problems and check most of the options I had..

Link to post
Share on other sites

Yep, I'd RMA the card and have them look it over.  


Emma : i7 8700K @5.0Ghz - Gigabyte AORUS Z370 Gaming 5 - Thermaltake Water 3.0 Ultimate - G. Skill Ripjaws V 32GB 3200Mhz - Gigabyte AORUS 1080Ti - 750 EVO 512GB + 2x 860 EVO 1TB M.2 (RAID 0) - EVGA Supernova 650 P2 - Fractal Design Define R6 - AOC AGON 35" 3440x1440 100Hz - Mackie CR5BT - Logitech G910, G502, G933 - Cooler Master Universal Graphics Card Holder

 

Plex : Ryzen 5 1600 (stock) - Gigabyte B450M-DS3H - G. Skill Ripjaws V 8GB 2400Mhz - GeForce 8800GTS 640MB - 840 EVO 256GB + Toshiba P300 3TB - TP-Link AC1900 PCIe Wifi - Cooler Master MasterWatt Lite 500 - Antec Nine Hundred - Dell 19" 4:3

 

Lenovo 720S Touch 15.6" - i7 7700HQ, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, 1050Ti, 4K touchscreen

 

MSI GF62 - i7 7700HQ, 16GB 2400 MHz RAM, 256GB NVMe SSD + 1TB 7200rpm HDD, 1050Ti

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
10 minutes ago, jstudrawa said:

Yep, I'd RMA the card and have them look it over.  

I live in the Netherlands/Europe, the link you gave me I can use it? I though its for customers who bought it in Canada/America and the manufacturers itself aswell. I guess its okay for me

Link to post
Share on other sites

The link was just to check Warranty Status, then you'd move on to RMA stuffs.

 

I'd just call ASUS and have them direct you thru the process for your country/area.  


Emma : i7 8700K @5.0Ghz - Gigabyte AORUS Z370 Gaming 5 - Thermaltake Water 3.0 Ultimate - G. Skill Ripjaws V 32GB 3200Mhz - Gigabyte AORUS 1080Ti - 750 EVO 512GB + 2x 860 EVO 1TB M.2 (RAID 0) - EVGA Supernova 650 P2 - Fractal Design Define R6 - AOC AGON 35" 3440x1440 100Hz - Mackie CR5BT - Logitech G910, G502, G933 - Cooler Master Universal Graphics Card Holder

 

Plex : Ryzen 5 1600 (stock) - Gigabyte B450M-DS3H - G. Skill Ripjaws V 8GB 2400Mhz - GeForce 8800GTS 640MB - 840 EVO 256GB + Toshiba P300 3TB - TP-Link AC1900 PCIe Wifi - Cooler Master MasterWatt Lite 500 - Antec Nine Hundred - Dell 19" 4:3

 

Lenovo 720S Touch 15.6" - i7 7700HQ, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, 1050Ti, 4K touchscreen

 

MSI GF62 - i7 7700HQ, 16GB 2400 MHz RAM, 256GB NVMe SSD + 1TB 7200rpm HDD, 1050Ti

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
11 minutes ago, jstudrawa said:

The link was just to check Warranty Status, then you'd move on to RMA stuffs.

 

I'd just call ASUS and have them direct you thru the process for your country/area.  

Mabye dumb question but, my product manufacturer is:ASUStek COMPUTER INC (made in china)

but I should be calling ASUS in my country or the the global one? 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Jetsada said:

Mabye dumb question but, my product manufacturer is:ASUStek COMPUTER INC (made in china)

but I should be calling ASUS in my country or the the global one? 

Either.  They'll direct you where you need to be to take care of it.

 

At this point, take all the thinking out of your end.  Let them do all the work, call them and get it started.


Emma : i7 8700K @5.0Ghz - Gigabyte AORUS Z370 Gaming 5 - Thermaltake Water 3.0 Ultimate - G. Skill Ripjaws V 32GB 3200Mhz - Gigabyte AORUS 1080Ti - 750 EVO 512GB + 2x 860 EVO 1TB M.2 (RAID 0) - EVGA Supernova 650 P2 - Fractal Design Define R6 - AOC AGON 35" 3440x1440 100Hz - Mackie CR5BT - Logitech G910, G502, G933 - Cooler Master Universal Graphics Card Holder

 

Plex : Ryzen 5 1600 (stock) - Gigabyte B450M-DS3H - G. Skill Ripjaws V 8GB 2400Mhz - GeForce 8800GTS 640MB - 840 EVO 256GB + Toshiba P300 3TB - TP-Link AC1900 PCIe Wifi - Cooler Master MasterWatt Lite 500 - Antec Nine Hundred - Dell 19" 4:3

 

Lenovo 720S Touch 15.6" - i7 7700HQ, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, 1050Ti, 4K touchscreen

 

MSI GF62 - i7 7700HQ, 16GB 2400 MHz RAM, 256GB NVMe SSD + 1TB 7200rpm HDD, 1050Ti

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, jstudrawa said:

Either.  They'll direct you where you need to be to take care of it.

 

At this point, take all the thinking out of your end.  Let them do all the work, call them and get it started.

Thank you so much for everything! I will do it tomorrow or saturday, since thats when I have time to call. 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Jetsada said:

Thank you so much for everything! I will do it tomorrow or saturday, since thats when I have time to call. 

Let us know how it all goes.

 

Warranty work and Customer Service don't get nearly enough reviews, so post how the process is for you.

 


Emma : i7 8700K @5.0Ghz - Gigabyte AORUS Z370 Gaming 5 - Thermaltake Water 3.0 Ultimate - G. Skill Ripjaws V 32GB 3200Mhz - Gigabyte AORUS 1080Ti - 750 EVO 512GB + 2x 860 EVO 1TB M.2 (RAID 0) - EVGA Supernova 650 P2 - Fractal Design Define R6 - AOC AGON 35" 3440x1440 100Hz - Mackie CR5BT - Logitech G910, G502, G933 - Cooler Master Universal Graphics Card Holder

 

Plex : Ryzen 5 1600 (stock) - Gigabyte B450M-DS3H - G. Skill Ripjaws V 8GB 2400Mhz - GeForce 8800GTS 640MB - 840 EVO 256GB + Toshiba P300 3TB - TP-Link AC1900 PCIe Wifi - Cooler Master MasterWatt Lite 500 - Antec Nine Hundred - Dell 19" 4:3

 

Lenovo 720S Touch 15.6" - i7 7700HQ, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, 1050Ti, 4K touchscreen

 

MSI GF62 - i7 7700HQ, 16GB 2400 MHz RAM, 256GB NVMe SSD + 1TB 7200rpm HDD, 1050Ti

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, jstudrawa said:

Let us know how it all goes.

 

Warranty work and Customer Service don't get nearly enough reviews, so post how the process is for you.

 

I will surely do! Oh another thing, when I fill in the Serial Number of the gpu product on the Asus global website it works fine, but that's not where I belong on the US/Canadian version. I found eu/nl version of it, the Serial Number doesn't work it says: Incorrect SN..I filled it excatly 3 times or so...hmm really frustrating. I think calling the Dutch Asus is the way to go for me. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

@jstudrawa I replaced my RTX 2070 Asus, with my 3 year old GTX 960 from Gigabyte. I am so happy, that I know the GTX 960 is working well (ofc lower fps but it doesn't freeze the game or crashes) I am now 1000% sure my RTX 2070 is faulty one and should be send for RMA A.S.A.P i guess. Glad I had a spare part to test. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×