Jump to content
Phishing Emails & YouTube Messages - Fake Giveaway Read more... ×
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
jesse629

Disk boot failure

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello im having a problem where my bios recognizes my hdd but wont boot windows everything is plugged in correctly and the drive works just fine please help

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Slottr said:

Hard drives probably dying or dead

Or the Windows Boot Manager partition got corrupted somehow. A reinstall could be in order


PCMR

Primary PC: Lazarus | Build: https://pcpartpicker.com/list/tv7hLJ | Build Log: https://linustechtips.com/main/topic/1000427-lazarus/

Case: Fractal Design Define R6 | PSU: Seasonic Focus Platinum 750W | Mobo: Asus ROG STRIX B350-F | Front Panel: Asus DVD/RW Drive

CPU: Ryzen 5 2600x @ Stock Speeds | 32 GB DDR4 RAM (4x8) Corsair Vengeance 2933MHz | CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4

Storage: 1TB 7200rpm Toshiba 3.5" HDD, 2TB 5400rpm Seagate Firecuda SSHD, 500GB Samsung 970 EVO, 500GB Samsung 860 EVO, 4TB Toshiba X300 7200rpm HDD

Fans: Corsair 120mm SF x 3, Fractal Design 140mm Dynamic X2 x 3 | Peripherals: Asus Strix Flare, Corsair Scimitar Pro | GPU: GTX 1070 STRIX

Expansion Cards: Asus Hyper M.2 x16 Card, Asus Xonar DGX | USB devices: Asus AC66 USB 3.0 AC wifi adapter, Blue Snowball, NZXT Hue+

Displays:  23" 1080p 60Hz, Asus PB258Q 27" 1440p 60Hz | OS: Windows 10 Home x64

Secondary PC: Dell Inspiron 15 5000 Gaming 

CPU: Intel Core i5-7300 HQ | RAM: 16 GB DDR4 RAM | GPU: GTX 1050 4 GB | Storage: 1TB 5400rpm Western Digital HDD, 500GB 960 EVO

OS: Windows 10 Home x64

Tertiary PC: *insert name here*/HTPC | Build: https://pcpartpicker.com/list/8W4cLJ | Build Log: https://linustechtips.com/main/topic/1030228-htpcconsole-build/

Case: Silverstone Grandia GD09 | PSU: Seasonic Focus Plus Gold 650W | Mobo: Asus Q87m-E/CSM | Front Panel: DVD/RW Drive

CPU: Intel Core i5-4670k | RAM: 32GB DDR3 (4x8) Kingston HyperX | CPU Cooler: Cryorig C7

Fans: Arctic F8 PWM x2, Arctic F12 PWM x 2 | Peripherals: Generic USB Mouse, Dell PS/2 keyboard | Display: HP 2310m 23" 1080p

Expansion Cards: Asus PCE-AC55 PCIe AC wifi/bluetooth adapter, (may, add Asus Xonar DG)

Storage: 1TB 7200rpm Western Digital 3.5" HDD, 1TB Western Digital 2.5" SSD

GPU: Asus GTX 960 Turbo 4GB| OS: Windows 10 Home x64

Mobile Devices

Asus Zenfone 4 Max | Battery: 5400 mAh | Approx Battery Life: 3 Days | Storage: 32 GB Internal Memory, 32 GB mSD Card

RAM: 3 GB RAM | APU: Qualcomm Snapdragon 435 @ 1.4 GHZ | Display: 5.5" 720p | OS: Android 8.1

 

Asus ZenPad S3 10 | Battery: 4000 mAh | Approx Battery Life: 2 Days | Storage: 64 GB Internal Memory, 32 GB mSD Card

RAM: 4 GB RAM | CPU: MTK MT8176 | GPU: IMG GX6250 | Display: 9.7" 2k | OS: Android 7.1

Consoles

Nintendo Switch | 128 GB Samsung micro SD

PS4 Slim | Stock 1TB 5400rpm HDD

Networking

Cable Modem | Asus CM-16

Wireless Router | Asus RT-AC66U_B1

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

I put it back into my old computer and it works just fine, ive also tried downloading windows from a usb onto an ssd and im still having the same issue

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×