Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
taBzy

Hdd dectected on bios but not when im on windows

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

It also got slower, its a new 1tb hdd  btw, but i have my OS on my old hdd. Its on the bios but not on windows, its there but everytime i clicked on it it goes to not responding. And makes my computer crash i so i have to restart.

B2DB6DCF-7CDD-4EFE-AACA-91B7B3AD95B3.jpeg

BDE1EC62-8B20-4D4F-A008-7A5749DED9C7.jpeg

Link to post
Share on other sites

https://www.windowscentral.com/how-format-new-hard-drive-windows-10

 

Basically, you go into disk management then create a new partition of the hard drive and then windows can detect it.


current pc

i7-8086k (@stock)

evga clc 280 aio

gigabyte aorus z390 pro

oloy warhawk 3000mhz rgb (light blue colorway)

evga gtx 1070 ti ftw

t force delta rgb 250gb ssd

western digital caviar blue 1tb hdd

fractal design meshify c black (w/ blue front panel)

seasonic m12ii evo 620w (gross)

 asus mg248qr 1080p 144hz

dell 1905fp 1024p 60hz 

corsair k55 wired keyboard

logitech g305 wireless mouse

cosair void pro rgb wireless headset

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, taBzy said:

Okaay, but not after it not responding and i restarted my computer im stuck at windows loading screen for about 10minutes now.

image.jpg

Did you format the drive? Or create a partition? Walk me through what exactly you did so I can find out what might of happened.


current pc

i7-8086k (@stock)

evga clc 280 aio

gigabyte aorus z390 pro

oloy warhawk 3000mhz rgb (light blue colorway)

evga gtx 1070 ti ftw

t force delta rgb 250gb ssd

western digital caviar blue 1tb hdd

fractal design meshify c black (w/ blue front panel)

seasonic m12ii evo 620w (gross)

 asus mg248qr 1080p 144hz

dell 1905fp 1024p 60hz 

corsair k55 wired keyboard

logitech g305 wireless mouse

cosair void pro rgb wireless headset

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
7 minutes ago, mxk. said:

Did you format the drive? Or create a partition? Walk me through what exactly you did so I can find out what might of happened.

I was able to make it on window now, but what i did at first is really to use the new HDD as my main drive, but when i was installing a new OS it made a “system reserved” partition, but before i did put installed the os i formatted in the windows installer. But everything wasnt working, so i used a different drive that has 80% health. And okay everything went smoothly with the old drive and then when i connected the new one this keeeps on happening.

image.jpg

image.jpg

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, taBzy said:

snip

So it's working?


current pc

i7-8086k (@stock)

evga clc 280 aio

gigabyte aorus z390 pro

oloy warhawk 3000mhz rgb (light blue colorway)

evga gtx 1070 ti ftw

t force delta rgb 250gb ssd

western digital caviar blue 1tb hdd

fractal design meshify c black (w/ blue front panel)

seasonic m12ii evo 620w (gross)

 asus mg248qr 1080p 144hz

dell 1905fp 1024p 60hz 

corsair k55 wired keyboard

logitech g305 wireless mouse

cosair void pro rgb wireless headset

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, taBzy said:

Could not detect the new hdd.

aw fuck. So you're trying to install windows on the HDD that isn't being detected?


current pc

i7-8086k (@stock)

evga clc 280 aio

gigabyte aorus z390 pro

oloy warhawk 3000mhz rgb (light blue colorway)

evga gtx 1070 ti ftw

t force delta rgb 250gb ssd

western digital caviar blue 1tb hdd

fractal design meshify c black (w/ blue front panel)

seasonic m12ii evo 620w (gross)

 asus mg248qr 1080p 144hz

dell 1905fp 1024p 60hz 

corsair k55 wired keyboard

logitech g305 wireless mouse

cosair void pro rgb wireless headset

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
23 minutes ago, mxk. said:

aw fuck. So you're trying to install windows on the HDD that isn't being detected?

I was, but now i just want it as extra storage. But its not being detected 

Link to post
Share on other sites
Just now, taBzy said:

I was, but now i just want it as extra storage. But its not being detected 

Go into the disk management, then go over to the HDD and right click it, then do "create simple volume".


current pc

i7-8086k (@stock)

evga clc 280 aio

gigabyte aorus z390 pro

oloy warhawk 3000mhz rgb (light blue colorway)

evga gtx 1070 ti ftw

t force delta rgb 250gb ssd

western digital caviar blue 1tb hdd

fractal design meshify c black (w/ blue front panel)

seasonic m12ii evo 620w (gross)

 asus mg248qr 1080p 144hz

dell 1905fp 1024p 60hz 

corsair k55 wired keyboard

logitech g305 wireless mouse

cosair void pro rgb wireless headset

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
4 minutes ago, mxk. said:

Go into the disk management, then go over to the HDD and right click it, then do "create simple volume".

I tried restarting the pc btw and now its not being detected on the bios either

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, taBzy said:

I tried restarting the pc btw and now its not being detected on the bios either

What the hell? Turn the PC off and then plug the SATA cable from the HDD into a different SATA port on the motherboard.


current pc

i7-8086k (@stock)

evga clc 280 aio

gigabyte aorus z390 pro

oloy warhawk 3000mhz rgb (light blue colorway)

evga gtx 1070 ti ftw

t force delta rgb 250gb ssd

western digital caviar blue 1tb hdd

fractal design meshify c black (w/ blue front panel)

seasonic m12ii evo 620w (gross)

 asus mg248qr 1080p 144hz

dell 1905fp 1024p 60hz 

corsair k55 wired keyboard

logitech g305 wireless mouse

cosair void pro rgb wireless headset

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
8 minutes ago, mxk. said:

What the hell? Turn the PC off and then plug the SATA cable from the HDD into a different SATA port on the motherboard.

I did that like from sata 1-6 aand switch multiple sata cables

Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, taBzy said:

I did that like from sata 1-6 aand switch multiple sata cables

The HDD might not be working then. If you have a different PC you can test it in, that should help verify it.


current pc

i7-8086k (@stock)

evga clc 280 aio

gigabyte aorus z390 pro

oloy warhawk 3000mhz rgb (light blue colorway)

evga gtx 1070 ti ftw

t force delta rgb 250gb ssd

western digital caviar blue 1tb hdd

fractal design meshify c black (w/ blue front panel)

seasonic m12ii evo 620w (gross)

 asus mg248qr 1080p 144hz

dell 1905fp 1024p 60hz 

corsair k55 wired keyboard

logitech g305 wireless mouse

cosair void pro rgb wireless headset

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×