Jump to content
Phishing Emails & YouTube Messages - Fake Giveaway Read more... ×
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
markbro13

Computer Randomly Shutting Off

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hey Everybody,

 

I just got a new EVGA gtx 1070 SC installed in my PC to upgrade from my 1060. The problem is when i let the computer idle for more than 10 mins now it just shuts off. Why? I have a 600w EVGA PSU and that SHOULD be more than enough for a i7 7700k and 1070. Any help is appreciated.

Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, markbro13 said:

Hey Everybody,

 

I just got a new EVGA gtx 1070 SC installed in my PC to upgrade from my 1060. The problem is when i let the computer idle for more than 10 mins now it just shuts off. Why? I have a 600w EVGA PSU and that SHOULD be more than enough for a i7 7700k and 1070. Any help is appreciated.

Computer shutting down can mean a couple things.  The PSU is botched or temps on CPU go to 100c and it automatically shuts off PC which is not your case.  Very weird but I think the culprit may very well be the PSU.  You have a good PSU, problem is that its botched.  I would personally change PSU's buy one temporary and return it.  See if it happens with the new PSU.  Def I believe its your PSU my friend.  Also in your power options make sure its not set to hibernate or sleep.....   Can you fill us in on your complete specs.. Please fill in the signature so we can better help you.


Asus Sabertooth x79 / 4930k Hexa @ 4600 @ 1.440v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1866 / AX1600i / H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout Edition

AOC 40" 4k Curved Monitor / Samsung 40" 4k TV Flat 120 MR / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus m.2  Card

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 & HD 4.50BT SE / Logitech G910 / G700s / C920 /  SL 88 Grand / Cakewalk / Win10 / NF-A14 Intake / NF-P12 Exhaust

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, markbro13 said:

Hey Everybody,

 

I just got a new EVGA gtx 1070 SC installed in my PC to upgrade from my 1060. The problem is when i let the computer idle for more than 10 mins now it just shuts off. Why? I have a 600w EVGA PSU and that SHOULD be more than enough for a i7 7700k and 1070. Any help is appreciated.

Does it shut off or does it go straight to black screen and restart? I had the latter and a motherboard update fixed the issue.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×