Jump to content
Floatplane payments are migrating! Read more... ×
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
VinzHD

Ryzen 5 and 240mm AiO 76°C under Prime 95; normal or not?

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

So I got 76°C+ under Prime 95 with these setting and my ryzen 5 2600x is stock and under a 240mm AiO (Alphacool eisbaer LT). Are those temperatures normal or not?

image.png

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, VinzHD said:

Not long. About 3-5 Minutes

Run it longer to be sure, but it's not a bad temp.  Prime95 runs the CPU all out, so 76c is fine.


i7 8700K @5.0Ghz - Gigabyte AORUS Z370 Gaming 5 - Thermaltake Water 3.0 Ultimate - G. Skill Ripjaws V 16GB 3200Mhz - Gigabyte AORUS 1080Ti - 750 EVO 512GB + 860 EVO 1TB M.2 (x2) + Toshiba P300 3TB - EVGA Supernova 650 P2 - Fractal Design Define R6 - AOC AGON 35" 3440x1440 100Hz Ultrawide - Mackie CR5BT - TP-Link AC1900 PCIe Wifi - Logitech G910, G502, G933 - Cooler Master Universal Graphics Card Holder

Link to post
Share on other sites

Small FFT is a worst case torture test that does not reflect real world usage, so as long as you stay below the maximum safe temperatures with this test (85°C), you'll be perfectly fine.

 

Also, Ryzen chips are very aggressive at "stock", and can draw 1.4v+ on auto, so 80°C+ is not surprising.

Link to post
Share on other sites

Run longer like at least 15 min since thats usually when you start getting maxed for thermals with a AIO, longer than that is better still but with prime, after 15 min youre getting there. Temps dont look bad to me think youre fine but should should check long term

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, VinzHD said:

 

the temps are quite low for FFT tbh, there's no real world workload that will actually actually mirror the FFT temps with the same settings. So you are more than fine.


9900k 1.36v 5.2 83C 185w (current) 1.28v 5.1 75C 155w 1.2v 4.9 60C 135w all-2avx cinebench/blender temps. avx voltages in prime. ll D15 ll Z390 taichi ult 1.60 bios fixed LLC voltage gaps ll gskill 2x8gb cl16 ddr4000 bdie 1.42v ll 4x samsung 970 evo 256gb (asus hyper pcie m2 raid card) ll 2x samsung 860 evo 500gb raid 0 (<--i should've went with 1tb nvmemistake of the build) ll EVGA 2080 ti XC (duo fan skinny) 1985//7600 power limited 79C max, stock voltage (really bad ocer) ll Corsair graphite 780T ll EVGA G2 1300w ll Windows 10 Pro ll NEC PA272w (movie, work mon) 2k60 14bit lut ll Predator X27 4k144 hdr (rgb98)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Buy VPN

×