Jump to content
Floatplane payments are migrating! Read more... ×
Phishing Emails - Fake Giveaway Read more... ×
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
irfankamil

I still wonder if my gpu is underperforming

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I recently upgraded to zotac 1080 ti amp extreame. I played some games such as assassins creed unity and assassins creed syndicate on high quality and only on 1080p and not overclock anything. But the fps always drop below 60. Even gta with almost everything maxed out sometimes drop below 60. Does my pc work as it supposed to when play on 1080p?

 

specs:

intel 17- 7700k

zotac 1080 ti amp extreme

asrock h110m-hds

avexir ddr4 8gb ram 2400mhz x 1

corsair cx 650m psu

sandisk ssd 128gb

kingston ssd 240gb

hdd 1tb

 

 

Link to post
Share on other sites

need MOAR ram


Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, irfankamil said:

8gb is not enough?

Check Task Manager, it's usually enough if nothing else is running in the background.

Link to post
Share on other sites

run userbenchmark... see if everything is performing as it should :)


Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to post
Share on other sites

Assassin's Creed games are known for running poorly on PC, the ports are lazy patchwork jobs. Your CPU may not be enough honestly, even though it's a good CPU. 6 cores seem to fare better in assassin's Creed games.


I WILL find your ITX build thread, and I WILL recommend the SIlverstone Sugo SG13B

 

Primary PC:

i7 8086k (won) - EVGA Z370 Classified K - G.Kill Trident Z RGB - Force MP500 - Jedi Order Titan Xp - The venerated Hyper 212 Evo (with RGB Riing flair) - EVGA G2 650W - Black and green theme, Razer branwashed me.

Draws 400 watts under max load, for reference.

 

Linux Proliant ML150 G6:

Xeon X5560 - 24GB ECC DDR3 - MSI GTX 650 - some 7200RPM SATA II thing - Ubuntu (at the moment)

 

Feel free to critique my website. I am but a young entrepreneur.

Link to post
Share on other sites

so even on idle it seems you are using half your ram. also... why the 7700k is on an h110 board, im not gonna ask. its not the best choice. the gtx 1080ti is performing as it should. the 240gb ssd appears to be being disrupted by perhaps a 2.0 Sata cable or port?the CPU can be doing better... but that might just have to do with the board you have. 

 

but the ram appears to be the biggest issue @irfankamil


Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
5 minutes ago, TH3R34P3R said:

so even on idle it seems you are using half your ram. also... why the 7700k is on an h110 board, im not gonna ask. its not the best choice. the gtx 1080ti is performing as it should. the 240gb ssd appears to be being disrupted by perhaps a 2.0 Sata cable or port?the CPU can be doing better... but that might just have to do with the board you have. 

 

but the ram appears to be the biggest issue @irfankamil

the reason im using h110m is because I started from a budget build. so I have to replace the ram?

Link to post
Share on other sites
Just now, irfankamil said:

the reason im using h110m is because I started from a budget build. so I have to replace the ram?

you could just add more ram. id just get a matching stick. 


Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
6 minutes ago, Laputacake said:

Single channel ram and slow SSDs. SSD shouldn't slow down. Get 16gb dual channel ram.

to have dual channel ram, I just have to add another ram with same model right? in this case I have to buy one more avexir 8gb ram?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×