Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

StatikShockTTV

Member
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Awards


This user doesn't have any awards

About StatikShockTTV

  • Title
    Newbie

Contact Methods

  • Discord
    StatikShock#1104
  • Steam
    StatikShock
  • Battle.net
    StatikShock#11170
  • Twitch.tv
    StatikShock
  • Twitter
    StatikShockTTV

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Canada
  • Occupation
    310T Mechanic/Comp Sci Student

System

  • CPU
    Ryzen 5 3600
  • Motherboard
    Gigabyte X570 UD Rev.1.0
  • RAM
    4 x 8GB
  • GPU
    ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2070 SUPER Advanced Overclocked 8GB
  • Case
    Deepcool Matrexx 50
  • Storage
    WD BLACK SN750 NVMe M.2
    Samsung SSD 860 EVO
    WD Blue 1TB HDD
  • PSU
    Gigabyte 750H Gold
  • Cooling
    Deepcool Castle 240MM AIO RGB
  • Mouse
    Logitech G703 Lightspeed
  • Operating System
    Windows 10
  • Laptop
    Alienware M14x
  1. Either or @freeagent. I just swapped the top rad fans to exhaust, and now the GPU Idles at 32-34 Degrees, down from 40 at idle (60ish under load, down from 65), which is great, CPU idles at 42-44 and 70 high underload. What do you think of moving the radiator to the front and keep the fans as is right now, 1 rear exhaust, 2 top exhaust and 3 front intakes with 2 of those fans being on the rad? Think the cooling would be better than what it's at right now?
  2. Thanks for the response @WoodenMarker. Appreciate it, I'll keep you posted
  3. Would the hot air from the GPU affect the CPU temps in that setup?
  4. What fan configuration would you guys recommend for better airflow? I've currently got the top 2 radiator fans setup at intakes with auto speed in the bios. Rear fan running at Full Speed Exhaust and Front 3 Fans running at Full Speed Intakes, AIO pump running at full speed. My only concern is I'm not sure if I should have the radiator fans as intake or exhaust? Photo is attached. Thanks for your help. GPU is Overclocked to +100 Mhz on the Core and +750Mhz on the memory with maxxed out power/temp gauges. CPU is Auto OCed in Ryzen Master. PCPartPicker Part List Type Item Price CPU AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 6-Core Processor $174.99 @ Newegg CPU Cooler Deepcool Castle 240 RGB 69.34 CFM Liquid CPU Cooler Motherboard Gigabyte X570 UD ATX AM4 Motherboard $143.99 @ B&H Memory Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3000 Memory $74.99 @ Best Buy Memory Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3000 Memory $74.99 @ Best Buy Storage Samsung 860 Evo 500 GB 2.5" Solid State Drive $84.99 @ B&H Storage Western Digital Black NVMe 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive Storage Western Digital Caviar Blue 1 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive $44.99 @ Adorama Video Card Asus GeForce RTX 2070 SUPER 8 GB STRIX GAMING OC Video Card Case Deepcool MATREXX 50 ADD-RGB 4F ATX Mid Tower Case Power Supply Gigabyte 750 W 80+ Gold Certified Semi-modular ATX Power Supply Operating System Microsoft Windows 10 Home OEM 64-bit $106.99 @ Other World Computing Mouse Logitech G703 LIGHTSPEED Wireless Optical Mouse $80.99 @ Newegg Headphones Corsair VOID PRO RGB (Black) 7.1 Channel Headset Prices include shipping, taxes, rebates, and discounts Total $786.92 Generated by PCPartPicker 2020-03-30 12:10 EDT-0400
  5. The memory is only rated for 3000Mhz. Also I just tried 1.4v, BSODed within 2 seconds of running prime with those timings/frequency at 1.4v.
  6. Shouldn't the memory be good up to 1.5v? And will do thanks for the input.
  7. I know everywhere says I'd get better performance out of 2x8 GB however, I wasn't thinking of this when I bought the memory tbh, I didn't even know it'd make a difference, I was never into OCing before and my build prior to this was maybe 10+ years ago. I was always busy and never had the time after the last build. Anyways the 2 3000Mhz memory kits that I bought are the following: 2x8GB CL16-18-18-56 @1.35v 2x8GB CL15-17-17-35 @ 1.35v CPU - Ryzen 5 3600 GPU - Asus ROG Strix RTX 2070S I've got both kits installed right now and I'm currently running them at 3200Mhz CL16-18-18-36 @ 1.45v. Pretty sure it runs stable at 1.4v also. So my question is, would I get better perfomance if I tried to push 3400 Mhz out of the CL15 kit and try to get the latencies down to it's rated latency or at CL16 at a slightly higher voltage? Or would I get better peformance out of 3400Mhz on both kits installed with roughly the same latency as what they're running at right now? Thanks. EDIT: MOBO is a Gigabyte X570 UD Rev 1.0
×