Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mrfrenchtoast

Member
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Awards


This user doesn't have any awards

About Mrfrenchtoast

  • Title
    Newbie
  1. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    Hi thanks for the reply . I have tried this already. Anyways I received my Samsung ssd today and had no problem installing Windows on it. I never found a solution for the m.2 but I can just use it to install my games on.
  2. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    I tried with my old Mobo to install on the sata ssd and same prob. The ssd is well alive and windows is installed but when it reboot's it won't finish the installation. It's the only drive in . Well.. hope I'll find the solution
  3. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    Ordered a new PSU : sf600 And Samsung 1to ssd . Receiving them on Monday so till then I'll be playing around with my louqe ghost s1
  4. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    Received my louqe ghost s1. And installed my stuff in there . My new sfx PSU fried my 2 ssd's. Things are going better and better .
  5. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    I have looked over the web and maybe it has to do with the efi partition. I tried reformatting it and didn't see to want change anything. I went to bed at 3am. Tired .
  6. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    Trying again clean start This time I pressed new at the disk selection menu in windows installation And selected primary volume( the main one ) Black screen again ... After reboot. No ssd activity
  7. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    I will continue my solo quest in finding my problem. I set bios to factory settings. Unplugged everything (no gpu) Plugged in my ssd with windows that boots. (On sata 1.) Going to redo a windows boot USB with Rufus on uefi mode. I switched ssd , disabled CSM. The ssd doesn't show in boot manager. Secure boot is left on. And boot option 1 is the uefi USB I put in. I proceed with windows setup. This is what I get at disk options. So I cleaned it with cmd diskpart and set to gpt. The drive I empty and has unlocated space. I select it and press next . Windows installs itself. It restarts and I had to turn on CSM with eufi enabled to have my ssd to boot. I have black screen after reboot.
  8. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    Restore back up didn't work . I get an error message at the end of the installation. I tried both options given by windows 10. I'll try again on my 480 gb ssd.
  9. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    So trying again. I took all the ssd off and left the m.2 Turned CMS off and installed Windows 10 on my m.2 I end up with a black screen. I tried cntrl+win+b+shft Nothing happened . Tried cntrl+alt+delete and could reboot . Still no Windows. I'm gonna try to replug the ssd with windows and back up to USB / unplug ssd Reboot and fix m.2 with back up
  10. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    tried gpt , tried mbr I don't think the problem is the installation but the boot process
  11. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    tried it too, also tried legacy. with windows on mmy m.2 on mbr tried on ssd on mbr no boot
  12. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    I already tried that ... Like I said I basically tried everything. I did with CSM on/ off Enable/disable safety boot. The problem is not the installation process is when I boot. When I boot with the right device it says Please select correct device. I tried repairing that with cmd and still no work. I'll try again tonight fresh and post images of what I do so it's more clear. I've been trying everything I found on internet since last Thursday. It's really annoying cause it works on the ssd I don't want to keep.
  13. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    I tried it on all the drives i have and windows only booted on the drive I don't plan to keep.
  14. Mrfrenchtoast

    Windows 10 installation complete pain

    I used Rufus to install Windows boot ( that I downloaded from windows )on a USB with UEFI mode and also since it didn't boot after that I retried via iso. For legacy mode on mbr . I obviously tried with one drive only plugged in . Like I said the installation works it when I reboot that it doesn't work . Already tried boot order in bios .
  15. Hi all. So I have installed Windows before o. My actual build and everything went fine. I'm changing cases to a mini itx build and will keep 2 storage devices. I received my ASRock z270m itx motherboard and proceeded with installing my new components. + WD 500gb m.2 + 480 something gb burst ssd And my 240gb kingston ssd with windows 10 that already works . I booted to check if everything worked and unplugged my Kingston ssd to proceed with clean windows 10 install on -the m.2. pcie (turns off sata 0 slot) -The 480 gb burst is on sata 1 slot I used a USB with UEFI. Disabled CSM Disabled safe Boot Put in boot order: 1-wd m.2 2-burst ssd I had some issues with disk formats and all but I used cmd diskpart to change everything to gpt. No error code will choosing disks Install finishes and I reboot device. Then error code for no boot device . I turn CSM on and windows safe mode. I also noticed that if I turn off CSM my ssd don't show . I turned CSM on and put all option on UEFI only for second attempt install (recleaned all devices with cmd diskpart) Boot device shows install again No boot ... I even tried legacy and reformatted my ssd and m.2 to mbr . Same problem occurs . I formated my main ssd Kingston 240gb ( the one where windows was already on) with cmd diskpart /clean then convert gpt. I moved my ssd around since sata 0 is off . So : sata 1 Kingston ( one I don't plan to keep) sata 2 burst +M.2 i installed Windows 10 on sata 1 and it works . I don't get it, I would like some advice on installing it on my other ssd . I feal like I tried everything. It has been 5 days now of looking and trying everything I found on internet...
×