Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SolidStateofmind

Member
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Awards


This user doesn't have any awards

About SolidStateofmind

  • Title
    Newbie
  • Birthday 2000-06-10

Contact Methods

  • Battle.net
    CrispyNoodle
  • PlayStation Network
    ultimaterobot34
  • Twitch.tv
    Crispycheesenoodle
  • Twitter
    @saxophoneman

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Newcastle upon Tyne, UK
  • Interests
    Gaming, Anime, Programming, PC/Laptop Hardware,
  • Biography
    Used to live in the US in my early years then moved to the UK at age 5, lived here ever since then.
  • Occupation
    Training Chef

System

  • CPU
    Intel Core i5 6300HQ
  • Motherboard
    Proprietary HP Motherboard
  • RAM
    8GB SODIMM DDR4
  • GPU
    Nvidia GeForce GTX 960M
  • Case
    Laptop case
  • Storage
    1TB Proprietary Hard Drive
  • PSU
    N/a
  • Display(s)
    1080p 60HZ Proprietary Panel
  • Cooling
    Air Cooled 2x fans
  • Keyboard
    Built-in Keyboard
  • Mouse
    Corsair Harpoon RGB
  • Sound
    Bang & Olufsen Speakers, Dolby Atmos for Headphones
  • Operating System
    Windows 10 Home 64-bit
  1. SolidStateofmind

    Odd Battery Behavior

    Hi there, my laptop battery is behaving oddly when I try to plug it in. It shows up with the symbol for charging but reads [plugged in, not charging], after about 5 seconds it switches back to the battery symbol then reads it's has no power going to it at all. Also too the battery charging indicator by the charging port is orange indicating that it is plugged in during those 5 seconds then turns white which indicates a full charge. What is also odd is that it charges just fine when the laptop is switched off, leaving me to think it is software related. I have tried the troubleshooting technique of uninstalling the battery drivers, removing the battery then putting it back in and restarting but that has not worked. I've also rolled back to an earlier image and updated the BIOS but to no avail. I would like to know if it is hardware or software related and what fixes there are to it because this laptop is my daily driver and I play games in it regularly. I've got an HP Pavilion 17t-ab000 (Core i5 6300HQ, GTX 960M, 8 GB RAM, Win 10 Home 64-bit)
×