Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GaugeBoson

Member
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Awards


This user doesn't have any awards

About GaugeBoson

  • Title
    Newbie
  1. Alright guys, found the culprit. Something in the process of creating the bootable Win10 USB failed (I had repeated it a couple of time, so something in the online tutorials is wrong). I ordered a Win10 USB stick from Newegg and that worked perfectly fine. Thanks for the brainstorming though!
  2. I believe that is true for the Z370 Mobos, Z390s should work out of the box, so I was told.
  3. Haven't checked it explicitly, but I don't think that's the problem, it's all top of the line: Mobo: Gigabyte Z390 Aorus Master CPU: Intel i9 9900k RAM: G.Skill 2x16 GB 3200 MHz GPU: Asus Rog Strix 2080 Ti M.2: 970 EVO M.2 2280 1TB
  4. Yep, just now. It throws me straight into the BIOS (funnily enough without detecting my keyboard), but that makes sense IMO because there is nothing on that drive.
  5. No worries mate, enjoy your dinner! Concerning the link I send, that page starts with "You’ve been routed to this page because the operating system you’re using won’t support the Windows 10 media creation tool and we want to make sure you can download Windows 10.". So it might be that you are being routed to a different page than I am since I'm on a Mac right now...not sure how to point you to it then...hm
  6. There is currently no HDD connected (don't have one at hand), only the M.2. Windows is not yet installed. The NVMe slot seems to be enabled though because I can see the M.2 as Boot Option #2 (where Boot Option #1 is the bootable USB stick with Windows 10 on it).
  7. Yep, everything brand new. Downloaded the ISO image from here: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO Then I took a USB stick, formatted it (selected MBR as the format) and used diskutil to get the ISO on it (only have access to a Mac currently): diskutil unmountDisk /dev/disk3 sudo dd if=Downloads/Win10_1809Oct_English_x64.iso of=/dev/disk3 bs=1m diskutil eject /dev/disk3 This is the procedure that I found online on multiple pages.
  8. Hey guys, I just build a completely new system and struggle to install Windows 10. (Last time I did that was Windows XP on a Pentium 4, lots of things have changed since...) Here's the exact problem: I try to install Windows 10 64-bit from a bootable USB drive (created on a Mac using diskutil), but the installer tells me early on: "A media driver your computer needs is missing. This could be a DVD, USB or Hard disk driver. [...]" I tried a lot of random things already after surfing the web, but none helped. Since the build is brand new I am not really sure where exactly the problem might be. Might be the NVMe I try to install it to, the bootable USB, some BIOS setting, I simply don't know. I am hoping your expertise will help me out here! :) The hardware itself seems to be functional though. System posted on the first try, all fans are spinning, CPU is detected as is the RAM and my M.2, display output runs from my graphics card. MB is the Gigabyte Z390 Aorus Master and the M.2 is a 970 EVO M.2 2280. No other SSDs or HDDs are connected. Thanks!
×