Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Reonu

Member
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Reonu

  1. GPU temps are completely fine. Should I try to bend it back or do I just ignore it?
  2. My model has the following specs: - i7 9750H - RTX 2070 - 32 GB RAM - 240 Hz screen I applied Artic MX-4 recently and with most games my CPU temps are ok (70-80ºC) but for some reason Apex Legends specifically, which is by far my most played game, puts my CPU in the 90-95ºC range, I've even seen it briefly go to like 97ºC in MSI afterburner. It's absolutely insane. It's also the only game that makes my CPU drop below 4 GHz (drops to ~3.7 GHz). GPU temperatures have always been fine btw, that's not a problem at all. Also, I have a -120 mV undervolt applied via ThrottleStop. Sooooo I'm thinking on applying Conductonaut. How dangerous is it really? I take my laptop to class every day, and then I put it on my desk at home and leave it there all day. I've read that LM can leak with movement, is that a thing? Or does that only happen if I put too much? Should I put electrical tape around the CPU and GPU die? How much? Another option would be to just switch to Kryonaut, but I'm not sure if that would make a big difference vs MX-4. I have experience repasting and the process of repasting in itself is not a problemfor me. Liquid metal is new to me, tho. Oh, and I've also read that not all heatsinks will deal well with liquid metal. So here's a pic of my heatsink: Thanks.
  3. I have a MSI GE65 Raider 9SF laptop with an i7 9750H and an RTX 2070. I'm currently using a -120 mV undervolt on the CPU (both core and cache). It used to be -125 mV but I got a BSOD once after closing a game so I adjusted it to -120 mV and no problems since. It holds 4 GHz playing most games. Some games will make it drop to 3.7 GHz. If I run Cinebench, it stays at ~4 GHz for like half the process, then drops to 3.7 GHz and stays there. Temps are around 80-82ºC when under full load IIRC. I haven't repasted yet. I'm heavily considering it, and I already opened the laptop in order to add a second SSD, but the idea still makes me a bit nervous, especially since I don't know whether I will encounter thermal pads on the VRMs or thermal compound, and if it's thermal compound I don't have the right stuff to replace it with (since it wouldn't be regular thermal paste) So, I have 3 questions: - Have I won the silicon lottery? The -120 mV undervolt seems to be 100% stable after almost 2 months of use. - Is there any reason at all for me to switch XTU? It seems most people use XTU these days. I've set ThrottleStop to apply the undervolt at boot via the Windows task scheduler btw, so that it starts with admin rights and al that. - Can I / should I / how do I undervolt the RTX 2070? And also, a fourth question... I kinda regret not getting the GE75 (basically the same exact model except 17", it was the same price). If I had gotten the GE75, would I be getting higher CPU clocks? Please say no so that I feel better about my purchase lol Thanks!
  4. Okay, thanks! And if for some reason I had to replace the thermal putty, what should I buy?
  5. Hey, so I have a GE65 Raider 9SF. To be more specific, this exact model. I'm interested in repasting it with Kryonaut. I've searched around for repasting videos of the GE65 but there are exactly zero videos on youtube. The closest I've found is this video of the GE75, basically the 17" version of this laptop. And after the guy removes the heatsink, this is what he finds: The guy simply chooses to ignore the part marked in red and just replaces the paste in the CPU and GPU. Is that regular thermal pasete there? Should I also ignore that? Can I replace it with Kryonaut? Should I buy thermal pads? If so what thinckness? I'm so confused at this.
  6. This is my laptop It has 1 TB of NVMe storage. It has 2 M2 slots: the first one, taken by the included SSD, is NVMe only. The second one is a NVMe/SATA combo. There's also a SATA port. So 3 storage slots in total. I love that the laptop has purely SSD storage with no mechanical drives at all. However, what I don't love is that 1 TB of storage isn't exactly enough. I was looking at prices for 2 TB M2 SSDs and hooo boy, they're way too expensive. 2 TB mechanical HDDs are much cheaper but... it's a mechanical drive. I hate the idea of having a mechanical drive inside my laptop. I love being able to move it around while it's on without worrying about killing my storage drives. Also 2.5 HDDs are sooooo slow. ugh. What would you do in my situation? I was also considering getting a second 1 TB SSD instead, since prices are way more reasonable, and bring the total storage to 2 TB. I also have a 4 TB external HDD but that's for storing stuff that I don't access often. I want more internal storage. If you're gonna say that if I can afford this laptop I can afford expensive 2 TB drives... not really. I was hard for me to buy this laptop and now after buying it I'm very short on money atm Can you recommend me 2 TB and 1 TB SSDs? Preferably NVMe. My biggest priority is for it to be reliable and last a good few years. The included SSD is the OEM version of the 970 EVO btw. (Samsung MZVLB1T0HALR)
  7. I have this laptop: Product page Specs The very day I got it I upgraded the RAM with another 8 GB module to make it dual channel and the performance is great after making that upgrade (cpu performance practically doubled in some scenarios). The CPU very good and stays at 3.9~4 GHz constantly while playing. But what I'm not happy with is the screen. It's 1080p, but the colors and viewing angles are awful, and I'm so used to my 144 Hz panel on my desktop that playing Apex Legends on this thing looks to me like it's running at 30 FPS despite it being over 60 FPS constantly. I saw the video in where Linus upgraded the screen of a laptop with a 120 Hz screen one and now I'm wondering if I can do the same. How can I check whether this is possible? Any specific panel that would be compatible? Thanks.
  8. Okay so I reached the conclusion that I can't get any meaningful OC at the latencies of the 2400 MHz XMP profile (15-15-35). The max I can do is 2500 MHz. So now the question is: What is better? The following options appear to be stable: a) 2400 MHz 15-15-35 1.2V (this is a copy and paste of the XMP profile specs) b) 3000 MHz 16-18-36 1.28V c) 3000 MHz 15-18-36 1.35V I have yet to test if other options are stable, but out of these options which one should perform the best? Basically what is better, lower latency or higher speed?
  9. There are actually a lot of options, I recorded a video so that you can see them all. And yes my BIOS is updated. I don't want to go past 1.35V btw (that is my current voltage). Currently I'm at 1.35V, 3000 MHz, CL15 and the rest on auto. So the idea now would be to drop the timings a bit I guess.
  10. But how do I enter these values? Check my BIOS photo. Do you mean like this? DRAM CAS# Latency - 16 DRAM RAS# to CAS# Latency - 16 DRAM RAS# ACT Time - 16 Current latencies:
  11. So it booted at CL15 3000 MHz at 1,35V. This is the timings screen in the BIOS. What else should I change? Did you check my screenshots? My DRAM is from Micron right?
  12. Apparently my ceiling is 3000 Mhz. 3000 Mhz works at 1.28V, but 3200 MHz won't post even at 1.39V. I tried to drop the CL to 15 but it won't post. It doesn't post at 1.3V either. I'm gonna try at 1.35V.
  13. Thanks! Can you give me tips on the latency thing? I think my RAM is running at CL16, should I try to drop it to CL15?
  14. Does it run at CL15 by default though? I thought it only ran at CL15 if I use the XMP profile. CPU-Z screenshot: It's running at CL16 right? How do I change that? "Probably"? Can I check which NAND I have?
  15. First of all my specs: i7 6700k oc'd at 4.4 GHz (terrible silicon lottery) GTX 1070 16 GB DDR4 RAM. Specifically: Kingston HyperX Fury DDR4 2400 PC4-19200 16GB 2X8GB CL15. Or HX424C15FB2K2/16. Asus Maximum VIII Hero motherboard Sooooo I just bumped the RAM speed to 2600 MHz. Worked. Bumped to 2800 MHz. Oof, crash. Bumped voltage to 1.25V. Worked. Bumped to 3000 MHz. Oof, blue screen. Bumped voltage to 1.28V, worked. And that's where I'm at. AC Odyssey runs better now, yay. I haven't touched the timings at all and I have no idea how that works. Any tips? Is 1.28V a safe voltage? Should I touch the timings, is it worth it? Where do I go from here?
  16. Update: I installed the module and yes, dual channel is working! Massive improvement in performance in CPU-bound scenarios. Thanks!
  17. My laptop comes with this RAM module: https://www.amazon.es/dp/B077K9XSBB/?coliid=I267Y5R741HP7E&colid=2W99QJ4TTQ7W0&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it I want to upgrade to 16 GB RAM (I have one slot free), but the price for this specific module is absurd everywhere in Europe. My cheapest option for the exact same module is 78$ on Ebay. So I searched for cheaper options. Should this module work in dual channel with the one I already have? https://www.amazon.es/gp/product/B01BIWKP58/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1 This one drops to 48€ as soon as I enter my address since I live in the Canary Islands and we pay no tax whatsoever for any online order under 150€, also free shipping because Prime. Much much cheaper than the 78$ option. But will it work...? This is my laptop btw: https://www.pccomponentes.com/hp-pavilion-15-bc450ns-intel-core-i5-8300h-8gb-1tb-128gb-ssd-gtx-1050-156 Thanks.
  18. No, I'm not connected to any WiFi network. I'm connected via Ethernet. The WiFi card is just kinda sitting there and while I will eventually buy a router, I wanna take advantage of it in the meantime. But not in 2.4 GHz mode lol
  19. As I said, I can create the hotspot and it works fine. But only in 2.4 GHz. I want to create a 5 GHz hotspot so it works even better.
  20. WiFi has terrible reach on my room, and my computer is connected via ethernet, but I still happen to have this PCIe network card which I previously used in a different place, so the idea was to create a hotspot with the included Windows 10 option for my phone, my Nintendo Switch when playing handheld, etc and it works okay but it could work better if I was getting the 5 GHz option I'm supposed to be getting. There's no option to change bands at all. I'm frustrated because a laptop I have with a shitty wifi adapter has the option for this but this sorta high-end desktop one doesn't get it for some reason. There's no reason why the hardware wouldn't be capable of doing it right? I tried to play with the advanced settings of the adapter in device manager, disabling bands and such but nothing changed except one time I managed to get my computer to get its first BSOD ever. Any way to force this adapter to create a 5 GHz hotspot? This is the adapter: https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1547651256&sr=8-2&keywords=archer+T9E Thanks.
×