Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Joe Jackman

Member
  • Content Count

    168
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Joe Jackman

  1. Preferably using a dedicated icon or shortcut on my doc. I already assigned certain app to run on certain work spaces.
  2. my home is in extHDD and root in my SSD(and also windows).. "Warning: Do not attempt to mount or boot the partition that runs the host OS with a VM, as that can lead to severe data corruption. And no matter which drive or partition you want to mount, it's always a good idea to back up any existing data on it before continuing." is it saying i shouldnt mount windows while running windows or u cant mount partition that has another OS on the same drive but on a different partition.
  3. Can you tell me how to though, i really cannot find any tutorials to do that.
  4. oh that would work too, my work is very minimal tbh. guess VM can do the trick.
  5. Basically i don't wanna do all my Configure from the beginning and i really don't wanna delete (dual booting) it to make way.
  6. if u can see the other posts, you will get where i am coming from. i have no idea how it happened and now ended up reinstalling the OS though deleting the volume.
  7. Yes, thank you for the heads up. i think its best not to dwell on (not so) advance stuff so early.
  8. ya thats the name, how did i forget it
  9. i believe its gnome files, it directs me there so i guess thats it
  10. i need to edit the scripts there so ig i need to change the owner... now how to do it? very noob with linux
  11. eh? i been using pop os for a month now.. and under fresh reinstall there it was 20.04 lts. i dont think i messed up there.
  12. I had a very corrupt Pen drive i wanted to delete volume and reformat but once i inserted (i just left it in while it was booting up) chrome doesn't open, Firefox says need to quit the running firefox to open. Cannot select processes in the gnome system monitor (like it ghosts back to file system, as if someone is constantly clicking file system), POP SHOP cannot look for anything. tried to reinstall by going recovery mode, first time it failed-restart then tried again. it worked but login back in gave me the same issues again(Even the extensions and apps are intact- i thought i needed to reinstall them, did it even do anything?). I have no idea what to do and i cannot do anything or write anything in the \home. NOT EVEN A FKING SCREENSHOT. HEEEEEEEEEEEEEEEELP
  13. UPDATE Fixed..... Just needed to change from full to half duplex, even my ISP have no clue but my connection shows its true package speed when i run at Half duplex now as the port itself is damaged (kinda) i believe it cannot push that many lanes(for full duplex) but windows somehow is able to carry it regardless (i made some changes in the adapter settings to give me stable ping). HOW THE FK I DIDN'T THINK OF THIS BEFORE. https://www.garron.me/en/linux/ubuntu-network-speed-duplex-lan.html as to how i did it (i am still a noob but this was fun)
  14. um they are not, its static IP and DNS is fixed and i checked port trigg/forwarding but nothing there. but how is it a hardware failure if i am replying this using that port.
  15. they are physically the same and ya idk. let me rephrase- it only works on my PC (windows), other PCs have windows too but they dont work (cant detect ethernet cable) as well as my Linux(dual boot).
  16. I just remembered my password, i missed this so much TY though, You already know i am a noob in the linux world
  17. Few days ago one of my ports died, and the next day after i checked it up by my ISP (they usually don't ask to bring the router to them) and after a lot of tinkering somehow it worked (he was shocked as he basically gave up on it and 5 min later it started to work again) . Later when i log into Linux_ it does not connect. If i just change the port (on the router), it connects with no issue. Also i have 2 other computer that CANNOT connect to that port.
×