Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

rrubberr

Member
  • Content Count

    2,124
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rrubberr

  1. Yeah, I use Opera because it has built in ad block. I think there are other browsers with a similar feature. YouTube ads were tolerable a few years back, but I am absolutely not going to sit through minutes of ads for the privilege of watching worthless brain candy content.
  2. Posturing about e-waste while remarking that you already have 30 chargers... perhaps we must consider that the real e-waste problem is buying 30 devices that each came with a charger? When I bought my refurbished iPhone X (e-waste credits, for those keeping score) my first new phone since my Blackberry Priv (the battery died, yet I did not throw it away, more e-waste credits), the phone came with a lightning cable. That is the only lightning cable I have. It is important to remember that, while this may be an “enthusiast” forum, most people are not habitual consumers, and do not have a drawer of 30 cables to pick and choose from. Most people need a cable with their new phone.
  3. While working with files from a (much) older project it became apparent that I would need to install an older version of Blender, 2.64 to be exact. However, there seems to be an issue with gamma in only Blender 2.64. Blender 2.79b and 2.82 do not exhibit this issue. Compared to 2.79. This is a much older program, from about 2012, so perhaps the issue is with Windows Server 2019 or with the Quadro drivers? Is there any way to change the gamma of a single OpenGL program? I am using a Quadro M6000 24GB with driver version 442.92 (which is the current driver version). Thanks!
  4. Good evening all, Recently I have run into a problem with my Supermicro X9DRI-LN4F+ motherboard which is in a 745TQ-R1200B chassis. For the entire time I have had it (years), the fans have automatically adjusted depending on CPU temperature. In the past day or two, however, they have stopped doing this, and always stay at the same speed which is pleasantly quiet, but does not cool the system properly (CPU temps reach 75C with no change to fan speed). It occurs to me that this is probably some sort of IPMI or BMC configuration error, however I did not change any IPMI settings recently. Additionally, changing the fan speed via IPMI (using the website or IPMIview) to full speed, standard speed, or optimal has no effect on fan speed, it merely say sit has applied without doing anything. So far I have reflashed the BIOS, reset the BMC, reflashed the BMC firmware, tried leaving the computer unplugged, and tried fresh installations of three different versions of Windows (Vista, 7, 10 are what I tried). The consensus online is that resetting the BMC is enough to fix the issue, however this has not fixed the issue in my case. SuperDoctor sees all of the temperatures, so it doesn't seem to be a sensor issue. The only other thing I can think of is swapping out my power supplies (currently using two of the 920 watt SuperQuiet models, instead of the 1200 watt normal ones), but I have not changed any aspect of the hardware recently, so I still would not know the cause. Is there a BIOS setting I am missing? Is there a command I need to run in IPMICFG? Any ideas? Thanks!
  5. The problem is hopefully self explanatory. I am trying to install Windows Vista on an old Z800 workstation, but Vista Ultimate only goes up to 128GB of memory, despite recognizing all of my memory. Is there a way to allow use of the full 192GB, aside from installing a newer version of Windows? It's especially infuriating in this case, because the arbitrary memory limit isn't even for market segmentation: Ultimate is the most expensive version of Vista they sold. Windows 2K Datacenter Server supported 64GB. I guess Microsoft wanted to make sure Windows 7 would sell?
  6. Good evening, The gist of the issue is that, in an X79 system, my Radeon VII card preforms much worse in Luxmark, in fact it performs at less than 50% of what it does in my dual-xeon Supermicro server. There is no reason for this, as Luxmark is a purely OpenCL GPU benchmark. I have tried reinstalling windows a half dozen times, both Windows 7 and Windows 10 show the same issue. I have tried switching around power cables, PCIe slots, etc. as well. I can verify that the card does not pass 70 celsius on its hotspot temperatures, and runs at the full 1800 MHz core / 1000 MHz memory that it ought to during the test. The issue also presents itself across all driver versions from 19.5.2 up to the latest 20.1.3. The system I am having an issue with: CPU: i7-3960x @ 4.0 GHz Memory: 32GB Gskill Ripjaws 1600 MHz Motherboard: Gigabyte X79 UD3 Storage: 512GB Samsung NVME drive PSU: EVGA Supernova G3 80+ Gold The result on my X79 system: Various results on my Supermicro: Any bright ideas?
  7. Update: Completing the build & Windows Vista installation Vista Ultimate x64 and the second GTX 690 have arrived! As much as people tend to dislike Vista, it is very sleek looking if you're into the glossy, beveled effect that was common in the mid-2000's. Major Issue: Vista infinitely checks for updates even after installing SP1 and SP2! This is a common issue with Vista installs, however, if anyone in the future is interested in installing Vista, my solution was to download and install a number of updates from the Microsoft Update Catalog before searching for updates. This is a list of them, however in particular the updates seemed to have started working after kb947821-v34 and kb947821-v35 were installed.
  8. People bash Vega alot because it's not a gaming part, but when you get down to it GCN has never really been about gaming (which is AMD's mistake, no doubt). For very specific use cases, like my own, Vega makes tons of sense. I use a Vega VII for LuxCoreRender, an OpenCL accelerated render engine (which I use for virtually all my 3D graphics work), and get 3-4 1080s worth of performance out of it. This is one example where HBM2 is a huge bonus, and having 16GB of VRAM is a must, which is something Nvidia won't give you for the $750 price tag the card wound up selling for. I haven't used an Nvidia card for a year or so, but last time I did, they were still shipping OpenCL 1.2 in their drivers, again 2.0 is a must for many applications.
  9. Here's a strange solution for you all. Enabling the "Enhanced 3dMark 01 Performance" option in the BIOS got me to within margin of error of the other CPU. Cool, I guess ?
  10. Again, practicality wasn't the point, I have a real machine I use for performance-critical tasks (see my signature). I'll try out the overclock though.
  11. Yeah the point is a Windows Vista build. The concerning part was the 3930K right above it performing 10% better.
  12. After putting together a new PC, I decided to run Cinebench r15 to see what load temperatures would look like, with some concerning results. On a fresh Windows 7 installation, the benchmark suggests my CPU is scoring significantly lower than it should. While running, all cores go straight to 3,599 MHz (as they should) and the maximum temperatures I'm seeing are 46-50c depending on the core (according to HWinfo). Hyperthreading is enabled. Any ideas?
  13. Yeah, I had a bit of a brain fart on the 4Kn drives. I was actually just screwing in the LSI card. ? Coming from HP workstations and Supermicro servers, it's hard to imagine a board without SAS! Thanks for the fan guidance!
  14. Thanks, interesting. It will be interesting to see if they are 6 GBPS once I get around to running an ATTO disk benchmark or something similar.
  15. Hey all, as I outlined a few weeks ago I have been planning to build a Windows Vista machine for whatever reason. Now, with the parts arriving, I've started putting it together. The specs are as follows: CPU: Intel i7 3960X ($85) Memory: 32GB Gskill Ripjaws 1600 MHz CAS 10 ($90) Mother Board: GIGABYTE X79-UD3 ($130) GPU: Dual GTX 690's for quad SLI ($80 each) Storage: 2x 8TB Toshiba N300, 1x Samsung 850 Pro 512GB (just stuff I had laying around) Cooling: Coolermaster ML240L, 120mm rear fan, and the big stupid 200mm fan on top ($70) Case: Coolermaster HAF XB Evo (because it is comically large) PSU: EVGA Supernova 1000 G3 ($90) Misc. PCIe Cards: TI USB 3.0 card for my compact flash reader, maybe an LSI card and a Soundblaster X if there's room So far, only one of the GTX 690's has arrived, but all the other parts aside from that and the Windows Vista Ultimate install disks are here and assembled. I'll be installing Windows 7 first, because I have that available. Here are some questions: Does the X79 disk controller support 4K native hard drives? I have three 15K Seagate drives that would do great in RAID0. The HAF XB Evo has an optional 200mm top fan that I have installed, as well as the 2 120mm fans on the front and one at the rear. How should I position these for optimal airflow to the GPUs? How does XMP work? There are profiles for GSkill memory, but I've never used the system before. Would I see any gain from overclocking the CPU? If so, what is a conservative overclock for a 3960X? What is GSATA 3? The board only has 2 SATA3 6 GBPS ports, but I was hoping to have more than 2 SATA devices running at 6 GBPS without the LSI card. Thanks for the help guys!
  16. I use a Radeon VII day in and day out for OpenCL accelerated rendering, and it's a great card now that the drivers have matured.
  17. Server PSUs are the way. I bought a pair of 1200 watt Platinum supplies for my Supermicro for $30 each.
  18. This is my first time not using a server or workstation case (like my current Supermicro 745TQ or my previous z800) and to be honest they all look a bit badly made and sad. Are NZXT cases high quality, or do their marketing images just look cleaner?
  19. What case was the original one in? I can hardly find anything without a side panel window, and I don't really want to show off a blue motherboard, red RAM, and two 690s.
  20. I wasn't being sarcastic at all. There's a certain nostalgia to a big hot running mess with cables sticking out all over the place!
  21. Now THAT is the type of grungy build I am aspiring to build! No joke!
  22. Exactly, I want quad SLI, obviously 2 cards (2 GPUs per card). What I am NOT going to do is run two back to back. They need at least a slot in between, preferably 2-3. I used a Titan Z for years, these things are not designed to run cool (or at all really).
  23. Currently it's looking more like a GIGABYTE GA-X79-UD3, partially because it's the cheapest, and partially because of the Quad-SLI PCIe slot layout.
  24. Hey all, after ordering a pair of Windows Vista Ultimate X64 licenses, I've been inspired to build a top-end PC circa 2011. This is something I've done in the past to some degree, after all my daily driver workstation is from 2011 or 2012. My planned parts include the following: i7 3960x 2x GTX 690 (Quad GPU SLI) 64GB of misc. DDR3 Quad 15K RPM SAS (300GB x 4) in RAID 0 (maybe a SSD cachecade if I'm feeling futuristic) Questions I have: I am hoping to water cool the CPU with at least a dual 120mm AIO water cooler. Will this be enough, or should I go triple? I have no clue what motherboard I ought to get. Most X79 boards are expensive or hard to find, however if I cannot find an SLI compatible one for a reasonable price, I can probably just use HyperSLI or DifferentSLIAuto (another throwback ?) Case recommendations? The important parts are 6 usable PCIe slots (with at least one slot between the two x16 slots so the top GPU can breathe) so I can fit an LSI controller and a dedicated sound card. The case doesn't have to be period accurate, I may just wind up with an NZXT case (H700?). Any help is welcome!
×