Jump to content

rjfaber91

Member
  • Posts

    715
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rjfaber91

  1. I personally use ZenMate and really like it, but then I haven't really used other VPNs, so I can't give a fair comparison.
  2. rjfaber91

    Dutch Talk

    Ziet er geweldig uit! Netjes! Geen idee, de vorige keer dat ik een LAN-party hield was echt al jáááren geleden, voordat ik op kamers ging. Ik heb wel LAN-parties bij andere mensen gehad, maar dat was gewoon een kwestie van de kast achterin de ouderlijke auto gooien (niet letterlijk) en een lift vragen, dus tenzij je toevallig je eigen auto hebt is dat geen optie, en zelfs als je het wel hebt zou ik daar met een custom watergekoeld systeem nog niet aan beginnen. Wat meubels betreft is het bij mij gewoon een combinatie geweest van de zooi die nog bij m'n ouders op zolder stond, wat ik uit m'n eigen kamer bij m'n ouders mee kon nemen (bed, bureau etc.), en de wat goedkopere series meubels van IKEA.
  3. rjfaber91

    Dutch Talk

    Ik weet dat iedereen het er altijd over heeft hoeveel RAM-snelheid scheelt in de performance van Ryzen-CPU's, maar ik heb het nu eindelijk zelf meegemaakt. Ik heb al sinds ik m'n Ryzen7 1800X kocht een setje 3200MHz-CL16-geheugen in m'n moederboard zitten, maar omdat ik nog steeds de launch BIOS draaide, wilde m'n systeem simpelweg niet booten als ik XMP aanzette op m'n geheugen, dus al deze tijd heb ik het op 2133MHz gedraaid. Ik was prima tevreden met de performance die ik daaruit kreeg, maar vandaag heb ik eindelijk m'n BIOS naar versie F10 geflasht, en nu kan ik m'n geheugen gewoon stabiel op 3200MHz draaien, en dus de Infinity Fabric ook. Het verschil is echt énorm...
  4. rjfaber91

    Dutch Talk

    ABN heb ik geen enkel probleem mee, maar als het ABH zou zijn, dan ga ik daar toch anders over denken...
  5. rjfaber91

    Dutch Talk

    Als Gelderlander vermijd ik Hollandse woorden zoveel mogelijk. Ik praat liever Nederlands.
  6. That's such a shame. Still, you did a fantastic job, and I've enjoyed following your progress a lot. As a former student of Industrial Design myself (albeit at Bachelor level), I wish you the absolute best of luck with your internship!
  7. rjfaber91

    Dutch Talk

    Ik blijf bewust een kilometer weg van elke Youtuber met een Nederlandstalig kanaal of eentje die vooral over Nederland gaat...
  8. rjfaber91

    Dutch Talk

    Twee tientjes ofzo? Maakt me niet eens ontzettend veel uit.
  9. rjfaber91

    Dutch Talk

    Hoeveel geef je ervoor? Zelf zal ik niet zo snel meer DDR3 nodig hebben, en mocht het wel zo zijn, dan heb ik altijd nog een setje 2x8GB HyperX Fury 1866, dus deze twee DIMMs zal ik niet missen...
  10. rjfaber91

    Dutch Talk

    Okee, bijzondere combinatie: Die 1050 hoeven we iig niet aan te raken; dat is veruit het beste onderdeel in je systeem. De Core 2 Quad on the other hand begint onderhand wel héel oud te worden... RAM zou ik niet aanbevelen, want nu geld steken in geheugen dat waardeloos is zodra je je moederboard en CPU upgrade is vrij zinloos. Je zou voor de SSD kunnen gaan, maar als ik heel eerlijk ben zou ik eerder proberen m'n platform te upgraden.
  11. rjfaber91

    Dutch Talk

    Ik zou het even moeten opzoeken, maar als ik zou moeten raden zou ik zeggen dat die Pentium 4's waarschijnlijk SDRAM of DDR1 zijn, en de Xeon en i5 allebei DDR2. Zelf heb ik nog ergens een Athlon X2 6400+ liggen trouwens, als we het over oude hardware hebben, en m'n vader heeft nog steeds m'n oude gaming-systeem, en daar ligt een Athlon X2 5200+ in. M'n allereerste CPU (een Sempron 3000+) heb ik helaas niet meer...
  12. rjfaber91

    Dutch Talk

    Gegeven paarden etc.,etc.
  13. rjfaber91

    Dutch Talk

    Een Pentium 4 is geen luxe, maar een domme aankoop voor mensen die niet wisten hoeveel beter een Athlon64 was...
  14. The meaning of the phrase "ITX case" has rather changed recently. There are now plenty of cases that only take an ITX board but are otherwise pretty big. If you've got no real concerns with regards to money or size, I can heartily recommend the Enthoo EVOLV Shift from Phanteks, because it's just extremely good-looking, but a regular Phanteks EVOLV ITX, the aforementioned Fractal Design S Nano, or any case like that would be a good alternative too. The NZXT Manta is also a lovely case, but equally not the cheapest.
  15. rjfaber91

    Dutch Talk

    Wat zijn je specs verder? Ik kan je best aanbevelen om een SSD of een extra DIMMetje geheugen te kopen, maar als je verder nog op een Pentium 4 en een GeForce 6600 zit (om maar even een extreem voorbeeld te noemen) dan heb je er niet zo veel aan.
  16. rjfaber91

    Dutch Talk

    Dat klopt, maar vaak zijn dat Ultimakers, of tenminste zo'n type 3D-printer, en die zijn behoorlijk beperkend in het soort modellen dat ermee geprint kunnen worden. Bedrijven als Shapeways zijn wat dat betreft veel flexibeler. On another note: Gelukkig nieuw jaar allemaal!
  17. rjfaber91

    Dutch Talk

    Hehe, ik heb een model van een PSU-shroud die ik daar wilde laten printen, en uit de prijsberekening kwam meer dan €300. Misschien toch een goed idee om alleen iets kleinere modelletjes te laten doen door die lui.
  18. rjfaber91

    Dutch Talk

    Het lijkt mij dat je een zo mat mogelijke verf moet uitkiezen om je beeld scherp te houden, maar ik heb totaal geen ervaring met beamers...
  19. rjfaber91

    Dutch Talk

    Oeh ja, 4K op maar 27" is inderdaad wel heel klein, ja. Zelf heb ik liever een wat lagere pixeldichtheid; vooral in Photoshop scheelt het als je niet tot 1600% of zoiets hoeft in te zoomen voordat je individuele pixels fatsoenlijk kunt zien, en sowieso vind ik het een beetje weggegooid geld om een dure GPU te moeten kopen om 4K aan te kunnen, maar dan niet eens zo'n heel groot scherm te hebben (voor de resolutie dan; een 27" scherm op 1080p zou natuurlijk niet bepaald klein zijn).
  20. rjfaber91

    Dutch Talk

    Als je de tekstgrootte van de 4K-monitor in Windows gewoon op 100% zet ipv op 200% zoals 'ie ongetwijfeld standaard wordt ingesteld heb je al bijna oneindige hoogte. Ik vind het met 1440p al enorm. Waar je trouwens wel rekening mee moet houden is dat je kleuren veel meer vertekenen als je je hoofd draait op een verticaal gemonteerd beeldscherm. Bijna alle beeldschermen zijn horizontaal gepolariseerd, dus het effect dat je normaalgesproken ziet als je je hoofd op en neer beweegt krijg je nu links-naar-rechts. Voor mij maakt het niet heel veel uit, want het verticaal gemonteerde scherm wordt toch al analoog aangedreven (de andere S19C200 heeft VGA én DVI, maar de verticale alleen VGA), dus correcte contrast- en kleurweergave kon ik daar toch al vergeten.
  21. rjfaber91

    Dutch Talk

    1440x900, dus dat komt mooi uit met de hoogte van m'n nieuwe scherm. De pixeldichtheid is niet helemaal hetzelfde (de nieuwe had een 34"-scherm moeten zijn om exact gelijk te zijn) maar komt dicht genoeg in de buurt om het niet heel vervelend te maken.
  22. rjfaber91

    Dutch Talk

    Heb vandaag eindelijk een grotere monitor op m'n bureau geïnstalleerd. Ik heb heel lang lopen zeggen dat monitoren gigantisch overpriced zijn, maar blijkbaar is dat afgelopen, want ik kon dit 32" 2560x1440 75Hz 5ms MVA-scherm voor €200 krijgen; dat is toch al een stuk beter. Het ding is wel echt énorm, dus dat wordt nog even wennen... Wat ook wennen wordt is dat ik er nu niet meer van uit kan gaan dat ik alle games moeiteloos op Ultra kan draaien met m'n 970 op deze nieuwe resolutie; ik heb het met een paar minder vervelende games geprobeerd, en zelfs die zaten op de 3.5GB VRAM-gebruik, dus ik wil niet eens weten hoe ver ik m'n settings terug moet draaien in GTA V en andere VRAM-vretende games.
×