Jump to content


Photo

Do YOU have H100i / H80i problems? LOOK HERE before posting

corsair liquid cooler h100i h80i problem problems firmware update help

  • Please log in to reply
113 replies to this topic
Enderman
Enderman

    Elite Member & Professional Minecrafter

  • Member
  • 14,922 posts
  • LocationVancouver

Hey everyone!

If you have an issue with your H100i or H80i READ THIS POST before RMA!

 

There are many people who have issues with their corsair cooler. I have had all these problems, and fixed them. Some of the issues include:

-Fans on max

-Link not detecting the device (Can't configure anything of your cooler)

-Wrong block LED colours

-Fan rattling noise (it is not the pump)

 

The solution to the first 3 problems is to update the firmware of your cooler. (Try changing the USB header first, it sometimes works for some cases)

http://forum.corsair...ad.php?t=115836

It took me a long time to find this download on the corsair forums.

Use Corsair Link, go to Options > Devices > Update Firmware and choose your H100i/H80i. Select the H??i_V1.0.5.S19 file you downloaded, and click ok.

Reminder: you need the latest version of Corsair Link that has support for the H100i and H80i.

 

The rattling noise of the fans can be fixed by running the fans on motherboard headers or direct power from your PSU. Replacing the fans will allow you to still use the pwm control of the H-i cooler, without the noise. (That is what I did)

 

I hope this helps many people and their problems! If you have any questions just ask :)


  • OneGun, terrytek, Heisenbleurgh and 2 others like this

My sound system uses more power than my PC.                                                                                         Check out my S340 build log "White Heaven"!

My Build

My Sound system

Spannerhands
Spannerhands

    An unknown error has occurred.

  • Member
  • 770 posts
  • LocationSouth Wales

My H100i came with latest firmware and have had no issues at all so far..... 

 

Random question Enderman, Did your H100i Come with PWM 4pin fans?


AMD FX9590 OVERKILL < Click for my system build Log

Enderman
Enderman

    Elite Member & Professional Minecrafter

  • Member
  • 14,922 posts
  • LocationVancouver

My H100i came with latest firmware and have had no issues at all so far..... 

 

Random question Enderman, Did your H100i Come with PWM 4pin fans?

Yes

They are the grey fans similar to their sp series, except a bit cheaper.

I replaced them with some arctic cooling pwm fans, and now it is completely silent.

 

Also, my H100i worked fine when I got it. After about 2 months of 24/7 use the firmware got screwed up somehow...


My sound system uses more power than my PC.                                                                                         Check out my S340 build log "White Heaven"!

My Build

My Sound system

rossi94
rossi94

    Junior Member

  • Member
  • 212 posts
  • LocationStuttgart - Germany

H100 had a pump ratling noise, if your power supply gave out more than 12 V on molex.



LuckyCharm
LuckyCharm

    Junior Member

  • Member
  • 176 posts
  • LocationLast Frontier

How can I update the firmware for the h100i if Corsair Link can't detect the h100i?


  • acwilson96 and legend8887 like this

Hyydrah
Hyydrah

    Veteran

  • Member
  • 3,806 posts
  • LocationUsually Toronto/Ithaca

User's Awards

     

My H100i's LEDs are really glitchy. I want them to be set to white... they worked initially before I updated the Link software, but they were slightly yellow during that time so I'm considering red. I updated the Link software to 2.3.4816 and the firmware with the provided link, and now the LED will only show a blue color regardless of what I try to set it to.


  • Shrubpig, Toreto, OneGun and 1 other like this

OneGun
OneGun

    Giggity!Giggity!

  • Banned
  • 2,259 posts
  • LocationOrange County,CA
Great info thank you..

Akula
Akula

    Perfectionist

  • Member
  • 1,004 posts
  • LocationAustralia

H80i fans sounded like a jet engine.


  • SparkySamZa likes this

Akula  | Dimastech Test Bench | Watercooled | Tri GTX 680's | Build of the Week

Mercury | Caselabs Mercury S3 | Watercooled | GTX Titan | Build of the Week

Armada | Define R4 Titanium | Watercooled | EK Waterblocks | Newest Buildlog


brat137
brat137

    Junior Member

  • Member
  • 356 posts
  • LocationUK, Swansea/Swindon

User's Awards

     

 

Use Corsair Link, go to Options > Devices > Update Firmware and choose your H100i/H80i. Select the H??i_V1.0.5.S19 file you downloaded, and click ok.

 

How can I update firmware when the H100i isn't being noticed by Corsair Link. (says Corsair H80i/H100i is not connected)



OneGun
OneGun

    Giggity!Giggity!

  • Banned
  • 2,259 posts
  • LocationOrange County,CA

How can I update firmware when the H100i isn't being noticed by Corsair Link. (says Corsair H80i/H100i is not connected)

Do you have a Asus mobo with AI suite running?



brat137
brat137

    Junior Member

  • Member
  • 356 posts
  • LocationUK, Swansea/Swindon

User's Awards

     

Do you have a Asus mobo with AI suite running?

MSI. Although when I turned my PC on this morning it was magically detected for the first time in 2 days so I jumped at the opportunity and upgraded the firmware straight away. Works fine now!

 

 

EDIT: Does not work fine, although now giving me the appropriate dials and readouts for the H100i and while I was able to control them for the duration of the first boot, since restarting my PC I have lost control of them again.



eshbop
eshbop

    Veteran

  • Member
  • 1,165 posts
  • LocationAustralia

Could someone tell me if you need to keep the Link cable plugged in for the LED to stay the colour you set it? Can you uninstall Corsair link software and it'll keep the colour you set it? Cheers



Enderman
Enderman

    Elite Member & Professional Minecrafter

  • Member
  • 14,922 posts
  • LocationVancouver

Could someone tell me if you need to keep the Link cable plugged in for the LED to stay the colour you set it? Can you uninstall Corsair link software and it'll keep the colour you set it? Cheers

no, you only need the cable if you want to monitor the pump rpm, or actively customize the settings

if you unplug it, it should stay on the last settings you saved


  • eshbop likes this

My sound system uses more power than my PC.                                                                                         Check out my S340 build log "White Heaven"!

My Build

My Sound system

ProGearUk
ProGearUk

    Go Home Apple You're Drunk

  • Member
  • 1,331 posts
  • Location127.0.0.1:80

Hey everyone!

If you have an issue with your H100i or H80i READ THIS POST before RMA!

 

There are many people who have issues with their corsair cooler. I have had all these problems, and fixed them. Some of the issues include:

-Fans on max

-Link not detecting the device (Can't configure anything of your cooler)

-Wrong block LED colours

-Fan rattling noise (it is not the pump)

 

The solution to the first 3 problems is to update the firmware of your cooler. (Try changing the USB header first, it sometimes works for some cases)

http://forum.corsair...ad.php?t=115836

It took me a long time to find this download on the corsair forums.

Use Corsair Link, go to Options > Devices > Update Firmware and choose your H100i/H80i. Select the H??i_V1.0.5.S19 file you downloaded, and click ok.

Reminder: you need the latest version of Corsair Link that has support for the H100i and H80i.

 

The rattling noise of the fans can be fixed by running the fans on motherboard headers or direct power from your PSU. Replacing the fans will allow you to still use the pwm control of the H-i cooler, without the noise. (That is what I did)

 

I hope this helps many people and their problems! If you have any questions just ask :)

I am going to replace my fans of my h100i with black noctua's as soon as they come out so I can manage a few annoying noises for a while. 


XYPHER AMD FX8350 @ 4.6Ghz ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD RADEON HD 7970 @ 1140Mhz 16GB Corsair VENGEANCE 1600Mhz OCZ VERTEX 3 240GB SSD Corsair H100i 1TB SEAGATE BARRACUDA FRACTAL DESIGN DEFINE R4 CORSAIR K90 MADCATZ RAT 3 iiyama ProLite B2480HS 24"


DSpider
DSpider

    Newbie

  • Member
  • 1 posts
Hey everyone,
I just got the h100i a week ago, and it was working great for a couple of days, after that whenever i turn my pc on it usually starts blinking red. (dunno if it's significant but on startup there's also a rattling noise that goes away after the system posts. not sure it's coming from the h100 though)

After that there's two routes it usually goes:

The first one - my pc boots up, but the h100i is still blinking red, and CorsairLink reports 0 for the pump and fans (the fans are spinning btw)
BUT usually in a couple of minutes it suddenly clicks on and everything works fine untill i turn my pc off again.

The second one - my pc doesnt boot up and reports a "CPU cooler not detected"

I see that everyone is talking about the firmware update but i cant seem to find anything newer than 1.0.5 which is what Link says i have
Using it with a 4670K on Sabertooth Z87.

sof006
sof006

    I'm not here to make friends. I'm here to help.

  • Member
  • 1,062 posts

Had my H80i under a year and the LED light on mine has died, no longer lights up. Not a deal breaker though as the pump etc still functions :)


System Specs:

CPU: 4790K 4GHz Turbo 4.4GHz  GPU: Gigabyte GTX 970 G1 Gaming  MB: Gigabyte GA-Z87-HD3  RAM: Corsair Vengeance Pro 4x4GB (16GB)  CPU Cooler: Corsair H55   Sound card: Creative Sound Blaster Z  SSD: Samsung 830 128GB  HDD: Western Digital 1TB Black, Seagate Barracuda 1TB both 7200RPM, WD Green 2TB (storage)  PSU: Pro750W XFX 80 Plus Gold  Case: BitFenix Shinobi Midi Black  Optical Drive: Super Writemaster - SpeedPlus+ DVD/CD Drive

 

 


crazycanadian96
crazycanadian96

    Junior Member

  • Member
  • 32 posts
  • Locationseattle

my h100i is not being detected by corsair link what should i do?



thanulee
thanulee

    Newbie

  • Member
  • 2 posts

Hey guyz,

If u are having issues with Hxx installation, u can try a simple thing:

I been using h80 1 year now and i had lots of issues for many reasons but all got fixed, when i decided that my fans should go str8 on the motherboard and not on the corsair. Just plug the Hxx with ur cpu fan pin connector and to psu and thats about it. U can control ur fans rpm with an external software or most likely with ur motherboard's software.

 

*For those that own ASUS motherboard, AI fan Xpert works great like this (although is buggy in general, Fan xpert works with no bugs).

 

If u are worried about the color too much, i have to say this: 1st noone will notice the colo of ur cooler lmao and 2nd u need to get ur computer running with no issues. Isnt that the thing we are all after anyways? :D

I hope this was kinda helpful!



Lays
Lays

    hi

  • Member
  • 8,671 posts
  • LocationOregon, United States

User's Awards

     

my fans aren't even plugged into corsair link, (h100i) and it is the pump that rattles, tried latest firmware still does it, even after a windows re-install still does it if my pc is turned off for more than like 10hours, just gonna wait til I can buy all my watercooling supplies before I RMA it.



thanulee
thanulee

    Newbie

  • Member
  • 2 posts

my fans aren't even plugged into corsair link, (h100i) and it is the pump that rattles, tried latest firmware still does it, even after a windows re-install still does it if my pc is turned off for more than like 10hours, just gonna wait til I can buy all my watercooling supplies before I RMA it.

http://www.overclock...orsair-response

 

Check this out, might has something to do with the voltage. When u say rattle how noticeable it is? Cause mine also at full speed fans does a squirl noise (idk how to describle it) but its like nothing u need to pay attention to hear it.







Also tagged with one or more of these keywords: corsair, liquid, cooler, h100i, h80i, problem, problems, firmware, update, help

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users